0

Ezengin Grup Editör Ekibi
24 Ağustos 2022

ANADOLU YAKASI ISI YALITIMI

Isı Yalıtım

İnsanın barınmasını, en temel ihtiyaçlarından biri yapan bir şey de iklim şartlarından korunmasıdır. İnsan iklimi veya hava durumunu kontrol edemez ama bundan korunabilir, olumsuz yanlarını minimize edebilir. Yağmur ve kar gibi hava olaylarından korunmak için bir çatı ve iki çift duvar yeterli olurken bunların beraberinde getirdiği soğuk hava ve yine yaz mevsiminin yaklaşırken veya tam içindeyken getirdiği sıcak hava için bu yeterli değildir. Havanın çok soğuk veya sıcak oluşu insan sağlığı için bir hayli kritiktir. Hele ki hava soğukluğu kişinin donmasına ve hayati faaliyetlerinin kökten sonlanmasına sebep olabilir. Bu yüzden insanlar soğuk havayı, evin içerisindeki havanın dışarıyla mümkün olduğunca temasını keserek sıcak havaya dönüştürmeye çalışır. Ev içerisinde geçmişte şömine ve soba, günümüzde ise doğalgaz araçları vasıtasıyla ısıtma yapılır. Bu evin ısınmasıyla beraber ısının korunması da önemli bir meseledir. Hele ki günümüzde daha çok doğal gazın kullanıldığını hesap edersek.

Doğal gaz, diğer ısınma tekniklerine göre hem daha güvenli, hem daha sağlıklı, hem de daha temiz ve doğaya zararı az bir yakıt olması sebebi ile, bu gazdan yararlanılarak kullanılan araçlar daha makul bir ısınma tekniği niteliğindedir. Ancak bununla beraber doğal gaz pahalı bir yakıttır. Aileler özellikle kışın, havaların çok soğuk olduğu günlerde sıkça doğal gaza başvurduklarından, bu onlar için bel büken maliyetlere sebep olabilir. Bununla beraber vazgeçilemeyecek kadar önemli bir nokta olan ısınma ve doğal gaz, günümüzde daha ucuz bir alternatifi neredeyse yok bir şeydir. Bu yüzden ısının ev içerisinde korunması, evin hızlı ısınması, ısısını çabuk kaybetmemesi ve çabuk soğumaması, yani içerideki ısı dengesinin mümkün olduğunca sabit tutulması için, ısı yalıtımı çok önemlidir. Yapıyı oluştururken ekstra maliyete sebep olsa da uzun vadede hayli karlı ve mantıklı bir işlemdir.

Anadolu Yakası Isı Yalıtım

Binanın duvarlarında kullanılan ısı yalıtım malzemeleri, ısı geçişini zorlaştırır. İnşa sürecinde bu malzemelere ulaşmak için yapı malzemesi satıcıları tercih edilebilir. İstanbul ve Anadolu Yakası ısı yalıtım malzemeleri temini için Ezengin Grup’a ulaşabilirsiniz. İletişim sekmesinden başta Anadolu Yakası ısı yalıtım ihtiyaçlarınız için ulaşabilirsiniz.