0

Ezengin Grup Editör Ekibi
25 Ocak 2023

Anadolu Yakası Ses Yalıtım

Yaşam alanımızın büyük kısmını bugün binalar oluşturmaktadır. İnsan çevresine bağlı yaşayan ve sosyal olarak birtakım koşullara sahip alanlarda hayatını devam ettirebilmektedir.  Yaşamımızın kalitesini, tarzımızı, konforumuzu dolayısıyla içinde yaşadığımız ortam olan evlerimiz, iş yerlerimiz, okullarımız yani mimari yapıların belirlediği görülmektedir. Zamanın değişmesi ile ortaya çıkan ihtiyaçlara bağlı olarak mimari yapıların şekilleri, tasarımları ve tarzları değişiklik göstermektedir. Bu değişikliğe paralel olarak günün teknolojik şartları gereğince mimaride kullanılan malzemeler de değişiklik göstermektedir. Teknolojik ilerlemenin hız kemeden devam ettiği bu yıllarda sürekli olarak yapı malzemelerinde gelişmeler yaşanmaktadır. Buna bağlı olarak da mimari tasarımlar yenilenmekte ve bunun sonucu olarak insanların yapılardan beklentilerini ve karşılanması gereken ihtiyaçları da değişiklik göstermektedir. Dolayısıyla teknolojik gelişmeler insanların konfor ihtiyacından beslenirken bir yandan da ihtiyaçların değişmesini sağlarlar. Zaman içinde insanlar daha dayanıklı, daha estetik, daha sıcak, daha sessiz ortamlara ihtiyaç duymaya başlamışlardır. Yapı firmaları da bu ihtiyaçları gidermek ve daha konforlu ve sevgi dolu ortamlar kazandırabilmek için talebe ve ihtiyaca uygun ürünler ürütmeye başlamışlardır.

Mimaride kullanılan ürünlerin tasarımları ve şekilleri ihtiyaca göre değişse de değişmeyen bazı malzemeler vardır. Yıllardır inşaatlarda farklı kalitede veya türde de olsa çimento ve tuğla kullanılmaktadır. Binanın temel iskeletini oluşturan ana malzemelerden olan tuğlanın kullanımı çok eskiye dayanmaktadır. Tuğlanın kullanımını milattan önceki yıllara kadar takip edebilmekteyiz. Genellikle kare veya dikdörtgen yapıda olan ve içi boşluklu olan temel duvar örme malzemesine tuğla denmektedir. Toplanıp toz haline getirilen doğal killer, su ile karıştırılarak bir harç halini alır. Bu tuğlanın ilk halidir. Daha sonra kalıplarla şekil verilip harcın kuruması beklenir. Kururken biraz şekil değiştiren tuğla kalıpları pişirilerek sertleştirilir ve son halini alır. Anadolu Yakası Tuğla, bu aşamaları özenle tamamlayarak kaliteli tuğlalar üretir. Tuğlanın kalitesi binanın sağlamlığını etkilediği için Anadolu Yakası Tuğla gibi özenle hazırlanan, sağlam tuğlalar kullanmak güvenlik açısından önemlidir.

Tuğla ile benzer şekilde ana malzemelerden olan çimento için de durum geçerlidir. Binanın bağlayıcı malzemesi olan çimento tuğla ile birlikte temel iskeleti oluşturur ve binanın dayanıklılığını belirler. Kuru toz halinde üretilen çimento kullanılmadan önce su ile karıştırılarak harç haline getirilir. İyice karıştırılarak homojen şekilde karıştırılan çimento duvar örülürken tuğlaların arasına bağlayıcı olarak ve sonrasında duvarların sıvasında kullanılır. Kurudukça sertleşen çimento zamanlar pürüzsüz ve katı bir hal alır.  Böylelikle binanın ilk görüntüsünü oluşturur. Çimentonun da diğer yapı malzemelerinde olduğu gibi türleri vardır. Porland, yüksek fırın cüruf çimentosu, traslı çimento bunlardan birkaçıdır. Anadolu Yakası Çimento size ihtiyacınıza uygun, bütçenizi yormayan en ideal çimento seçeneklerini sunar. Anadolu Yakası Çimento kalitesi ile dayanıklı binalar inşa etmeye imkan tanır.

 Evlerdeki ısı dengesini kontrol edebilmek için, yazın istenilen serinlikte kışın ise istenilen sıcaklıkta insanlar sağlıklı bir şekilde yaşayabilsinler diye ısı yalıtım ürünleri inşaatlarda kullanılmaya başlanmıştır. Isı yalıtımı günümüzde nerdeyse tüm binalarda bulunmaktadır. İnşaat halindeyken yapılabildiği gibi sonradan da yapılabilen ısı yalıtımının temel amacı içerdeki ısının korunması ve enerji kaybının engellenmesidir. Kışın içerdeki ısının dışarı çıkması engellenerek ortamın soğumadan sabit bir ısıda tutulması sağlanır. Bu sayede hem içerdeki insanların sağlıklı ısı derecesinde yaşamaları sağlanır hem de enerjiden tasarruf edilir. Böylece hem doğaya zarar verilmemiş olur hem de bütçeler korunur. Isı yalıtımından maksimum faydanın alınabilmesi için doğru malzemenin kullanılması ve iyi bir işçilik gerekmektedir. Anadolu Yakası Isı Yalıtım ile binalarda terleme ve rutubet olmadan hem bina için hem insanlar için en sağlıklı olan ısı yalıtım yapılabilir.

Günümüzün konfor ihtiyaçlarından biri de sessiz ortamlardır. Gerek evlerde gerek iş yerlerinde sessizlik çoğu insan için büyük önem taşır. Hem mahremiyetin korunması açısından hem çalışmadaki verimliliği artırması açısından sessizliğin önemi aşikardır. Taşıdığı bu büyük öneme rağmen günümüzde duvarların ince olması sebebiyle sesler diğer dairelere, koridorlara gidebilmekte ve dışardaki gürültü de içeri kolaylıkla girebilmektedir. Bu sorunu gidermek için ses yalıtımı yapılması gerekmektedir. Ses yalıtımı tıpkı ısı yalıtımında olduğu gibi içeri ile dışarı arasında koruyucu görev üstlenir. İçerdeki sesin dışarı yayılmamasını ve dışardan gelen seslerin içeri girmesini engelleyen sisteme ses yalıtımı denmektedir. Çoğunlukla inşaat halindeyken yapılması tercih edilen ses yalıtımı sonradan da yapılabilmektedir. Binanın yapısını bozmadan maksimum yalıtımı sağlanması için Anadolu Yakası Ses Yalıtım malzemeleri maksimum faydayı sağlar. Kaliteli yapısı ile herkes için en sağlıklı ve dingin ortamı oluşturur.

Binaların ve insanların sağlığı için gerekli olan yalıtım türlerinden biri de su yalıtımdır. Binanın yağmur, sel gibi doğal etkenlerden etkilenmesini azaltmak ve içeri suyun girmesini engelleyerek yaşam için uygun kurulukta ortam oluşturma amacı ile su yalıtımı yapılmaktadır. Su yalıtımı sayesinde binanın giderlerine, temeline, pencerelerden evlere suyun girmesi engellenir. Bunların yanında havuzlardaki suyun korunmasını sağlayarak sızmayı engeller. Böylelikle su istenilen yerde tutulur ve istenmeyen yerlere taşması engellenir. Su yalıtımında malzeme kalitesi ekstra önem taşımaktadır. Anadolu Yakası Su Yalıtım ile su sızmalarının önüne geçilir. Kaliteli yapısı ile kullananlara büyük memnuniyet sağlar. Her bütçeye ve uygulanacak yere göre uygun malzeme ile hem tasarruf sağlar hem de doğayı korur. Anadolu Yakası Su Yalıtım sağlıklı, konforlu, kuru ve tasarruflu bir ortam sunar.