0

Ezengin Grup Editör Ekibi
24 Ekim 2022

İstanbul Yangın Yalıtım

Bir Afet Olarak Yangın

Yangın, doğayı tehdit eden en tehlikeli afetlerden biridir. Çıkış sebebi yüksek oranla insan ihmallerden veya kasıtlı hareketlerinden ötürü olsa da doğal nedenlerden de kaynaklanıyor olabilir. Her iki ihtimalde de sonuçları tüm canlılar için çok yıkıcı olabilir. Hem mala mülke, hem doğadaki canlılara hem de bununla beraber manevi olarak verdiği zararlar çok ağır olabilmektedir. Doğadaki yangınlar çeşitli ihmallerden, kasıtlı kundaklamalardan veya aşırı sıcaklardan kaynaklı doğal sebeplerden ötürü çıkabilir. Şehirlerin içerisindeki yangınlar ise yine çoğunlukla ihmallerden kaynaklı veya kasıtlı kundaklamalardan kaynaklı olabilir. Yangınların özellikle ahşap yapılı evlerde bir hayli yayılım gördüğü ve söndürülmesi güç olduğu açıktır. Ancak içerideki mobilyaları, tüm eşyaları, elektrik tesisatını ve hatta doğalgaz tesisatını hesaba katınca betonarme binalarda da yangının ölümcül olması, yayılması kaçınılmazdır.

Yangın Yalıtımı

Yangın tehlikesi durumunda, yangının yayılmaması, ya da yavaş ilerlemesi çok kritik bir öneme sahiptir. Yangının yavaş yol alması, tesisata ve tehlikeli bölgelere hızlı bir biçimde de erişememesi, afetin müdahale edilmeden öncesinde mühimdir. Müdahaleden önce bu tip durumların yaşanması durumu içinden çıkılmaz bir hale sokar. İtfaiyeciler büyük bir alev topunu karşılarında bulurlar. Bununla beraber de yangın diğer binalara daha çabuk sıçrar. Sonuçta da felaketler çoğalarak art arda gelir. Mala ve cana gelen hasarlar inanılmaz derecede büyüyebilir. Tüm bu durumların mümkün olduğunca önüne geçebilmek, yangının binanın derinliklerine olabildiğince yavaş nüfuz etmesi ve diğer binalara sıçramasını önlemek amacıyla yangın yalıtımı en faydalı çözüm yollarından biridir. Binanın çevresine döşenecek yangın yalıtımı yangının vereceği hasarları azaltmayı amaçlar. Binanın içine ve komşu binalara olan yayılmayı yavaşlatır. Bu da insanların kendilerini ve hatta önemli mallarını tahliye edebilmelerine, bu sırada da şalterleri kapatmak gibi kısa sürede alınacak tedbirleri alabilmelerine olanak sağlar.

İstanbul Yangın Yalıtım

Yalnızca ısı değil duman yayılımını da mümkün olduğunca engelleyen yangın yalıtımı, olabildiğince hayati bir önem taşır. Bu yüzden kullanımı çok mühim olmaktadır. İstanbul yangın yalıtım malzemelerini elde etmek amacıyla bize ulaşabilirsiniz. İstanbul yangın yalıtım ihtiyaçlarınız için Ezengin Grup olarak bize ulaşabilirsiniz.