0

Ezengin Grup Editör Ekibi
24 Ekim 2022

ANADOLU YAKASI YANGIN YALITIMI

Yangın Yalıtımının Faydaları Nelerdir?

Yangın yalıtımı, yanmaz materyaller kullanarak binaların belli noktalarında, döşemelere, cephelere, çatıya ve boruların bulunduğu yerlere uygulanır. Böylece yangından alınan hasar olabildiğince azalır. Peki o halde yangın yalıtımı, bu hasarı, yani açacak olursak yangının bina içinde derinleşmesini, kritik noktalara ulaşmasını ve komşu binalara sıçramasını nasıl yavaşlatır ve olabildiğince engeller onu inceleyelim. Yangın yalıtımı materyalleri, ısı geçişini ve duman akışını engelleyecek yapıdadır. Bu durum duman kaynaklı karbon monoksit yani kan zehirlenmesini engeller. Yangınlarda en çok can alan etken budur. Bununla beraber alevlerin özellikle de kritik noktalara ulaşması, binanın kökten yıkılmasına, tehlikeli patlamalara yol açabilir. Bu da binanın hızlı bir biçimde tahliyenin gerçekleşmesini ve müdahale edilmesini engeller, geciktirir. Ancak yalıtımın özellikle kritik noktalardaki engellemeleri, yangının bina içindeki ve dışındaki binalara dair etkileşimini yavaşlatması insan can ve mal kaybının önüne geçer. Binanın kökten yok olmasını, kritik hasarlar almasını da engeller. Ayrıca zehirlenmeler ve yanmalardan kurtulmak amacıyla insanların kaçmasını sağlayacak vakti onlara kazandırır. Ayrıca yangın esnasında alınabilecek kritik önlemlerin alınmasına ve önemli malların kaçırılıp kurtarılmasına da olanak sağlar.

Yangının alevle beraber ortaya çıkardığı ısı da binanın temelden çökmesine sebep olabilir. Binanın dayanaklarının yanması ve yüksek ısıdan dolayı çökmesi çok muhtemeldir. İşte bu yüzden özellikle bu dayanaklara da yangın yalıtımı uygulanır. Bunlara ilaveten çatılara ve cephelere uygulanan yangın yalıtımı, dışarıdan gelen yangının sıçramasını engeller, eğer güçlü bir yangınla karşı karşıyaysa da bu tam olarak bir engel olmasa da komşu binadan sıçrayan alevlerin bina içine geçişini olabildiğince yavaşlatır. Bu da önlemler için vakit kazandırır. Yine cephedeki yalıtımlar, yangın binanın kendi içinde başlasa dahi bu kez de dışarıdaki komşu binalara yayılımını geciktirir. Yangın yalıtımı bir proje dahlinde gerçekleşebilecek bir önlemdir ve hayati derecede mühimdir. Bunun birçok aktif tedbirle de desteklenmesi gerekir. Acil durum aydınlatması, uyarılar, duman duyarlı tahliye sistemleri, yangın tüpleri ve damperleri yangının götürdüklerini azaltmada en büyük yardımcılardan bir diğerleridir.

Anadolu Yakası Yangın Yalıtım

Tüm bunlar ışığında bu durum ehemmiyetini hesaba katacak olursak, Anadolu Yakası yangın yalıtım için bize başvurabilirsiniz. Anadolu Yakası yangın yalıtım malzemeleri temini için tek hizmet yerimiz olmamakla birlikte, diğer illerimizden de toptan siparişlerinizi Ezengin Grup olarak bize ulaşarak gerçekleştirebilirsiniz.