0

Ezengin Grup Editör Ekibi
26 Eylül 2022

İstanbul Tuğla

Harç ile birbirine tutturularak duvar inşasında kullanılan, pişmiş ya da kurutulmuş kil bazlı topraktan elde edilen yapı malzemesine tuğla denilmektedir. Tuğla, yapı malzemeleri denildiğinde bu sektörün içinde olmayan kişiler için bile ilk akla gelen inşaat malzemesidir.

İstanbul tuğla üretimi ve satışı yapan pek çok firma ve şirket arasında en çok tercih edilen Ezengin Grup firması, sizler için en kaliteli ve en verimli hizmeti sunmaya son sürat devam etmektedir.

İstanbul Tuğla Çeşitleri

Birbirinden farklı İstanbul tuğla çeşitleri bulunmaktadır. Bu çeşitler aşağıdaki gibidir:

  • Yatay Delikli Tuğlalar: Yatay delikli tuğlalar, taşıma özellikleri bulunmamaktadır. Bu sebepten ötürü, yalnızca dış duvar örmede ve iç duvarlarda kullanılan bu tuğla çeşidinin bir diğer ismi de makine tuğlasıdır.
  • Düşey Delikli Tuğlalar: Düşey delikli tuğlalar, taşıma özelliğine göre iki alt gruba ayrılırlar. Taşıyıcı özelliğe sahip olan düşey delikli tuğlalara HD; taşıyıcı özelliği olmayan düşey delikli tuğlalara ise LD ismi verilmektedir.
  • Asmolen: Asmolen, binalarda ya da yapılarda ısı ve ses izolasyonunu en iyi şekilde sağlayan tuğla çeşididir. Bu tuğla çeşidi, dolgu betonlarına göre dört kat daha hafiftir ve yanmaz bir özelliğe sahiptirler.
  • Baca Tuğlası: Baca yapımında kullanılan bu tuğlalar, is ve duman sızıntılarını en iyi şekilde engellemektedir. Isıya karşı da oldukça dirençli olan bu tuğlalar, ısı ile birlikte çatlamazlar ve 600 oC'ye kadar dayanıklıdırlar.
  • Dekoratif Tuğla: Dekorasyon işlerinde iç ve dış kaplama olarak sıklıkla kullanılan dekoratif tuğlaların taşıma özellikleri bulunmamaktadır.

İstanbul tuğla hakkında daha detaylı bilgi için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

İstanbul Tuğla Fiyatları

İstanbul tuğla fiyatları, tuğla çeşidine göre değişkenlik göstermektedir. Örnek olarak, yatay delikli tuğlaların fiyatı ile düşey delikli tuğlaların fiyatı aynı değildir. Aynı zamanda, alınan tuğla miktarı da fiyatlarda değişkenliğe sebep olmaktadır. Bu sebeplerden ötürü, İstanbul tuğla fiyatları hakkında net ve sabit bir fiyat bilgisi vermek doğru değildir. İstanbul tuğla fiyatları hakkında daha ayrıntılı ve daha detaylı bilgi alabilmek için Ezengin Grup firması ile iletişime geçebilirsiniz.