0

Ezengin Grup Editör Ekibi
8 Ağustos 2023

ANADOLU YAKASI SES YALITIM

Ses ve Yalıtımı

Barınmanın bu kadar hayati ve önemli olmasının sebebi, bizi dış etkenlerden uzak tutabilmesi, kendimizi güvende ve huzurlu hissettirebilmesidir. Bu güven ve huzur duygusunun tam anlamıyla hissedilmesi ve yaşanması için dışarıdan gelen her türlü etkiden uzak olmak ve korunmak gerekir. Ancak bu her zaman istenildiği kadar mümkün olmayabilir. Bu istemlerden biri de, evin sessiz olması, dışarıdan gelen ses gürülütüsünü evden eksik etmektir. Lakin şehirlerde, hele ki çok yoğun konutlaşmanın ve nüfuslaşmanın bulunduğu bu ortamda, üstelik konut konumu otoyola veya kalabalık meydanlara yakın olunca sessiz bir ev ortamı hayli erişilmesi güç olmaktadır. Bunun önüne geçebilecek, en azından minimize edeceken temel yöntem ses yalıtımıdır.

Her insan işten geldiğinde, günün koşturmacasından evine döndüğünde kafa dinlemek, sakin bir ortamda dinlenmek ister. Ancak ses kirliliği buna engeldir. Bu yüzden, özellikle kalabalık ve yoğun nüfuslu yerleşimlerde ses yalıtımı kuvvetli bir çözüm yoludur. Ses yalıtımında asıl amaç, ses basıncını düşürmektir. Bunun için farklı teknikler ve kullanılan farklı materyaller vardır. Bu tekniklerden bazıları: Alıcının ses kaynağıyla olan aralığını çoğaltmak, ses frekanslarını yansıtmak, ses enerjisini emmek ve bariyer kullanmak olarak sıralanabilir. Yapılarda duvarları ses geçirmeye dayanıklı yapmak adına çeşitli ses yalıtımı malzemeleri kullanılmaktadır. Bu malzemeler ses bariyeri işlevi görmektedir.

Ses yalıtımın en sağlıklı oluşumu, bina inşasıyla paralel şekilde gerçekleşse de sonradan da dizayn edilebilir. Bu işlemde kullanılan ses kesici malzemelerin bir kısmı ise şu şekilde sıralanabilir: Süngerpan, bariyerli akustik süngerpan, bariyerli basotect sünger, akustik karo halı, ses yalıtım bandı, mantar şilte ve mantarlı kauçuk. Bu ses yalıtım malzemeleri, nerede ne gibi ihtiyaçlara hitap edeceğine göre farklılaşabilir.

Anadolu Yakası Ses Yalıtım

İnşa sürecinde veya binanızı düzenleme işleminizde ses yalıtımı düşünecek olursanız, malzemelerinizi temin etmek adına bize kolaylıkla ulaşabilir, istediğiniz miktarda malzemeyi istediğiniz zaman toptan bir şekilde elde etmenize yardımcı olabiliriz. Anadolu Yakası ses yalıtım malzemesi ihtiyacı doğduğunda Pendik şubemize ulaşabilirsiniz. Yine Anadolu Yakası ses yalıtım malzemelerinin satışı için bize ulaşacağınız tek nokta değil. İstanbul’un her yerinden, ve hatta toptan olduğu takdirde Türkiye’nin her ilinden bizlere malzeme temini için ulaşabilirsiniz.