0

Ezengin Grup Editör Ekibi
19 Eylül 2022

İstanbul Çimento

Temel olarak, kil ve kirecin pişirilmesiyle elde edilen, yapı malzemeler içerisinde oldukça önemli bir yere sahip olan bağlayıcı maddelere çimento denilmektedir. Çimentolar, doğal kalker taşları ile kili yüksek sıcaklıklarda ısıtıp, öğütülerek elde edilmektedir. Çimento, su ile tepkimeye girerek bağlayıcı bir görev görmektedir. Bağlayıcı görev gören bu madde, SiO2, Al2O3 ve Fe2O3 gibi bileşiklerden meydana gelmektedir. Su ile karıştırılan çimento, hava etkisiyle yavaşça katılaşmaktadır.

İstanbul çimento üretimi ve satışı yapan pek çok firma ve şirket arasında en çok tercih edilen Ezengin Grup firması, sizler için en kaliteli ve en iyi çimentoları üretmeye ve sunmaya son sürat devam etmektedir.

İstanbul Çimento Çeşitleri

Birbirinden farklı İstanbul Çimento çeşitleri bulunmaktadır. Bu çeşitler aşağıdaki gibidir:

  • Portland Çimentosu: Kırılmış kalker, kil, demir cevheri ya da gerektiğinde kum katılarak toz haline getirilen malzemeler, 1500 oC'de fırınlarda pişirilmesi sonucunda klinker ismi verilen ürünler meydana gelmektedir. Bu ürünler, alçı taşı ile karıştırıldığında Portland Çimentosu elde edilmektedir.
  • Yüksek Fırın Cüruflu Çimentolar: Yüksek fırın cüruflu çimentolar, portland çimentosu klinkeri ve alçı taşının öğütülüp, karıştırılması sonucu elde edilmektedir.
  • Harç Çimentosu: Minimum %50 portland çimentosu klinkeri ile birlikte uçucu kül, doğal puzolanlar ve bir miktar alçı taşının öğütülmesi sonucu harç çimentosu elde edilmektedir. Harç çimentosu, hidrolik bağlayıcılardır. Yüksek basınç istemeyen betonlarda sıklıkla kullanılan harç çimentosunun dayanım kazanma hızı yavaştır.
  • Katkılı Çimento: Klinkerler ile birlikte maksimum %19 oranında puzolanik madde ve az miktarda alçı taşının öğütülmesi sonucu elde edilen çimentoya, katkılı çimento denilmektedir.

İstanbul çimento hakkında daha fazla bilgi için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

İstanbul Çimento Fiyatları

İstanbul çimento fiyatları, çimento çeşidine göre değişkenlik göstermektedir. Örnek olarak, Portland çimentosu fiyatı ile harç çimentosu fiyatı aynı değildir. Bu sebepten ötürü İstanbul çimento fiyatları hakkında net ve sabit bir fiyat bilgisi vermek doğru değildir. İstanbul çimento fiyatları hakkında daha net ve daha ayrıntılı bilgi için Ezengin Grup firması ile iletişime geçebilir ve gerekli desteği ekibimizden alabilirsiniz.